Scheveningen – Schokkerweg

Aan de Schokkerweg in Scheveningen stond geruime tijd een bouwschutting op de plek waar een nieuw pand zou worden ontwikkeld. De ontwikkeling niet door gegaan en is de kavel nog altijd afgezet met een houten schutting van 15 meter breed en 5 meter hoog.

schokkerweg_before

Donderdag 17 april 2014 zijn de bestaande platen van de schutting afgehaald en is begonnen met het aanbrengen van een nieuwe grondlaag latex. Gedurende het paasweekend hebben we met hulp van zo’n 10 artiesten de schutting afgemaakt.

schokkerweg_latex

‘Groeten uit Scheveningen’

Gekozen is voor een ontwerp wat helemaal past bij Scheveningen. Strand, zee en lucht met in het midden een ansichtkaart. De pier, het Kuhrhaus, de SCH 23 en een aantal strandgangers maken de afbeelding compleet.

schokkerweg_steiger

We willen graag de volgende mensen bedanken voor hun bijdrage:
– MSF (Zeemeeuw)
– Psy (Beachbabe)
– ARP (Doodkonijn met ijsje)
– Edo (Emmer met schep)
– Serge KB (Haringhand)
– 10:GU (Pier)
– Loekie (Hond)
– Angst (Octopus met duikhelm & Kuhrhaus)
– PZE (Loeki met zwemband, Sch23 & Kuhrhaus)

schokkerweg_compleet

Foto’s en video

Huisfotograaf Akbar heeft het gehele project weer voor ons op de foto gezet. De serie is hier te bekijken:
Akbar Sim: Set Schokkerweg

Psy heeft weer een leuke time-lapse gemaakt van zijn werk:

Boete

We hebben van Staedion, de eigenaar van de schutting, een aanhanger met steiger opgehaald in Wateringen. Hierbij zijn we er vanuit gegaan dat deze op correcte wijze was beladen. Vlak voordat we met de aanhanger aankwamen bij de schutting werden we aan de kant gezet door de politie Haaglanden die bezig waren met een grootscheepse controle op het Verhulstplein in Den Haag. Aangezien het om aspirant-agenten ging werd er een grondige controle van ruim een uur uitgevoerd. Tijdens deze controle bleek dat de wielen van de steiger niet goed waren afgedekt in de aanhanger; er was sprake van losliggende lading. Ook de losbreekkabel van de aanhanger zat niet aan de correcte plaats vast, maar aan de trekhaak zelf. Dit hebben we gedaan omdat de kabel te kort was om het sleepoog te bereiken. Het bleef helaas niet bij een waarschuwing, maar alles werd op de bon geslingerd.

Hierdoor hebben we een flinke kostenpost, terwijl we dit vrijwillig uitvoeren, er niets aan verdienen en zelf al genoeg kosten maken (verf en tijd). Natuurlijk is dit in theorie geheel onze eigen schuld, maar in de praktijk zorgt dit ervoor dat we flink balen. De foutief bevestigde lading en losbreekkabel boetes komen samen op €380,- uit. Hiernaast hebben we een boete gekregen voor een niet werkende vloeistofpomp van de ruitenwisser (€90,-). Deze is echt onze eigen schuld, aangezien de pomp al een kleine week kapot is.

Onze vraag is of u een donatie kunt missen, zodat wij hiermee een deel van de boetekosten kunnen betalen.
Elk bedrag, hoe klein ook, is van harte welkom! Alvast bedankt.

Rekeningnummer: NL56 INGB 0758 6664 70
Ten name van: Hr G. Bijlsma en/of mw. L.C. Blaisse
Onder vermelding van: Straatexpo project Schokkerweg

Update 24/06/2014 – 22:22
Tussenstand donaties: € 383,33 van de € 380,- (101%)

30,-
20,-
20,-
7,50
20,-
30,-
10,23
25,-
30,-
20,-
30,-
20,-
10,-
3,50
46,10
10,-
1,-
50,-